Wat is het langste woord ter wereld?

Cultuur
Iemand leest een boek

Het langste 'officiële' woord in de Nederlandse taal is: aansprakelijkheidswaardevaststellingsveranderingen (50 letters).

Het tweede langste woord in de Nederlandse taal is het enkelvoud van het langste woord en bestaat uit 48 letters.

Het derde langste woord is arbeidsongeschiktheidsverzekeringsmaatschappij met 46 letters. In de Van Dale is het langste woord meervoudigepersoonlijkheidsstoornissen met 38 letters.

Chemische naam

Het langste woord ter wereld verschilt per taal. In het Engels bevat het langste woord 189.819 letters! Het is de chemische naam voor het stofje titine. Niet een woord dat je dagelijks gebruikt. Het uitspreken van de volledige chemische naam van het stofje duurt 3,5 uur.

Toetsenbord

Als je alle tien je vingers op het toetsenbord zet, zijn de langste woorden die je met je linkerhand kan typen: aardgasreserves, gebastaardeerde en secretaressedag. Deze woorden hebben allemaal 15 letters. Met je rechterhand is het langste woord dat je kan typen minimumloon met 11 letters.

Plaatsnamen

De langste officiële plaatsnaam kun je vinden in Nieuw-Zeeland.

Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu (85 letters), is de naam van een heuvel die je daar kunt vinden.