Top 5 weetjes over de prinsesjes van Nederland

Cultuur
koninklijkefamilie

We kennen ze als het goed is allemaal, de prinsessen van Nederland. Van oud naar jong: Amalia (18 jaar), Alexia (15 jaar) en Ariane (13 jaar)

prinsessen

1. Alle 3 de prinsesjes zijn dol op zingen!  

In een interview over de voorliefde van muziek van Maxima, vertelt de koningin dat zij vaak samen zingt met haar dochters. Er wordt zowel piano als gitaar in het gezin gespeeld, ze zijn dus erg muzikaal. 

bron foto: ANP

modealexie

2. Alexia is gek op mode

Misschien was het al wel te zien aan de outfits die de prinses draagt, ze houdt van fashion! De 14-jarige leent dan ook wel eens kleding van haar moeder, zoals op deze foto

bron foto: PPE Anegency/modekoninginmaxima

4. Straatnamen

Er zijn meer dan 70 straatnamen, viaducten en tunnels vernoemd naar prinses Alexia, wow! In alleen provincie Friesland zijn er al meer dan tweehonderd straten vernoemd naar een koninklijk familielid. 

alexiaover50jaar

5. Alexia als ze 50 is..

Tekenaar pieter van den Broek heeft voor het tijdschrift Libelle een futuristische tekening gemaakt. Een futuristische tekening, is een tekening die voorspeld hoe iets of iemand er over een aantal jaar uit komt te zien. Op de tekening is te zien hoe prinses Alexia eruit zal komen te zien als zij 50 jaar is. 

bron foto: Libelle https://www.libelle.nl/mensen/amalia-50-jaar/

Tekenaar: https://pietervandenbroek.nl/