Wat zit er allemaal in een kroket?

Eten en drinken
Brood met een kroket

Veel mensen houden wel van een kroket, maar hoe wordt het eigenlijk gemaakt? Willem Wever zoekt het uit!

Brood met twee kroketten in een restaurant

Ingrediënten

Een kroket bestaat uit water, vlees, tarwemeel, paneermeel (voor het krokante korstje), vet, zout, uien, gelatine (soort gelei), kippeneipoeder, kruiden en specerijen. De rundvleeskroket is de bekendste.

Verschillende soorten

Er zijn ook andere soorten kroketten. Denk aan de satékroket, goulashkroket, kalfsvleeskroket en de garnalenkroket. En er bestaan zelfs groentekroketten.

Puree

Van de ingrediënten wordt een soort puree gemaakt, daarna wordt deze vulling door het paneermeel gerold en kan de kroket in het frituurvet. Op hoge temperatuur wordt de kroket gefrituurd. De buitenkant koelt redelijk snel af, maar pas op voor het binnenste want dat blijft gloeiend heet!

Ontploffing!

Het schijnt zelfs dat kroketten kunnen ontploffen, wanneer ze te heet worden en er teveel waterdamp komt in de ragout. Kroketten bevatten trouwens veel caloriën. Dus geniet ervan, maar eet het niet te vaak!