Wat zit er allemaal in een kroket?

Wat zit er allemaal in een kroket?
Brood met een kroket

Veel mensen houden wel van een kroket, maar hoe wordt het eigenlijk gemaakt? Willem Wever zoekt het uit!

Ingrediënten

Een kroket bestaat uit water, vlees, tarwemeel, paneermeel (voor het krokante korstje), vet, zout, uien, gelatine (soort gelei), kippeneipoeder, kruiden en specerijen. De rundvleeskroket is de bekendste.

Verschillende soorten

Er zijn ook andere soorten kroketten. Denk aan de satékroket, goulashkroket, kalfsvleeskroket en de garnalenkroket. En er bestaan zelfs groentekroketten.

Brood met twee kroketten in een restaurant

Puree

Van de ingrediënten wordt een soort puree gemaakt, daarna wordt deze vulling door het paneermeel gerold en kan de kroket in het frituurvet. Op hoge temperatuur wordt de kroket gefrituurd. De buitenkant koelt redelijk snel af, maar pas op voor het binnenste want dat blijft gloeiend heet!

Ontploffing!

Het schijnt zelfs dat kroketten kunnen ontploffen, wanneer ze te heet worden en er teveel waterdamp komt in de ragout. Kroketten bevatten trouwens veel caloriën. Dus geniet ervan, maar eet het niet te vaak!

Ewout en Inge wilden ook weten wat er in een kroket zit en ging samen naar een krokettenfabriek. Bekijk de video hierboven voor een kijkje achter de schermen in de krokettenfabriek!

Rate this article

  • love 33% love
  • lol 17% lol
  • omg 21% omg
  • pff 29% pff
site-footer-logo