Wat gebeurt er als je brood met schimmel opeet?

Wat gebeurt er als je brood met schimmel opeet?
Brood

Heb jij wel eens brood met schimmel gegeten? Niet zo lekker toch? Kunnen we het wel of niet eten?
 

Goeie schimmels

De meeste schimmels kunnen we gewoon eten zonder dat we er ziek van worden. Sommige schimmels worden juist bewust gekweekt omdat we ze lekker vinden, denk bijvoorbeeld maar aan blauwschimmel kaas. Maar zoals altijd zijn er uitzonderingen.

Giftig

Voor brood is dat de fusariumschimmel die een gifstof afscheidt waarvan je op langere termijn ziek kan worden. Aan de buitenkant kan je niet zien of het een schadelijke schimmel is of niet. Het is dus het beste om beschimmeld brood gewoon weg te gooien. Wanneer je toch per ongeluk een keer beschimmeld brood eet en het was de fusariumschimmel, is er niets aan de hand. Pas wanneer je vaak brood met een schadelijk schimmel eet, word je ziek.

Challenges