Hoe krijg je het fruitsmaakje in het theezakje?
Het fruitsmaakje kan op twee momenten bij de thee komen:
- 1. Tijdens het maken van de thee.
- 2. Na het maken van de thee.
Tijdens het maken van de thee
Thee wordt gemaakt van theeblaadjes, die door mensen worden geplukt van de theestruik. Dit gebeurt onder andere in India, China, Japan en Brazilië. Om thee te maken worden de blaadjes eerst gefermenteerd. Dit is een moeilijk woord voor het laten liggen van de theeblaadjes gedurende 2-3 uur bij een warme temperatuur. De groene theeblaadjes worden dan zwart en krijgen hun typische theegeur en smaak. Daarna wordt de thee gedroogd, gesorteerd op bladthee en gebroken thee en verpakt. Tijdens het fermenteren kunnen vruchten worden toegevoegd die de thee een vruchtensmaakje geven.
Na het maken van de thee
Ook na het maken van de thee kunnen vruchten of smaakstoffen uit vruchten worden toegevoegd aan de thee. Dit heet aromatiseren. Dit aromatiseren gebeurt vlak voor het verpakken van de thee door de theepakker. Soms worden gedroogde stukjes van vruchten door de thee gemengd. Vaak worden aromakorreltjes toegevoegd, die gemaakt worden van het sap uit vruchten gemengd met kleine theedeeltjes.