Waarom is vis zo gezond?

Eten en drinken

Vet
Vis is zo gezond omdat er een speciaal soort vet in zit. Dit vet zit vrijwel alleen in vis en ander zeevoedsel zoals mosselen en garnalen. Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten.

In de groei
Ook is het belangrijk voor de hersenen en de ogen, helemaal als je nog in de groei bent! Er wordt wel gezegd dat je je beter kunt concentreren als je voldoende visvet binnenkrijgt. Dat wordt nog verder onderzocht.

Wist je ook dat.. vissen niet verkouden kunnen worden?

Twee keer in de week
Verder bevat vis belangrijke mineralen zoals jodium en selenium. Om te profiteren van het speciale vet in vis, moet je wel vaak genoeg vis eten: zo’n één tot twee keer in de week. Ook maakt het uit wat voor vis je eet. Makreel, zalm, paling, haring, sardines en forel zijn van nature vet. Vissticks, een lekkerbekje, kibbeling of gefrituurde inktvis zijn vooral vet door het krokante laagje er omheen.

Visolie
Je kunt dus beter vette vis eten dan gefrituurde vis. Lust je geen vis? Dan kom je op zichzelf niets tekort, alleen mis je dan wel de gezondheidsvoordelen van vis. Er zijn trouwens ook capsules met visolie te koop.

Ook leuk om te lezen:
Hoe werken de kieuwen van een vis?