Waarom vinden grote mensen andere dingen lekker dan kinderen?

Eten en drinken

Broccoli, spruitjes, witlof. Kinderen vinden het meestal niet zo lekker, maar de meeste volwassenen smullen er van. Raar hè?

Bitter en zuur
Kinderen houden meestal niet van eten dat bitter of zuur is. Dit komt omdat kinderen meer smaakpapillen hebben dan volwassenen. Ook zijn de papillen meer verspreid door de hele mond. Volwassenen hebben alleen nog smaakpapillen op hun tong. Hierdoor proeven kinderen en volwassenen dezelfde smaak anders.

Lees ook: Welk effect heeft de kleur op de smaak van eten?

Vroeger
Dat kinderen bitter en zuur eten niet lekker vinden, komt nog van heel vroeger. Het is een natuurlijke waarschuwing dat het eten wel eens giftig zou kunnen zijn. Onze voorouders waren al verzot op zoet en vet eten. Dat leek namelijk veilig voedsel. Pasgeboren baby's vinden daarom ook moedermelk erg lekker, ook dat is zoet en vet.

Andere smaak
Naarmate je ouder wordt, ga je smaken dus anders proeven. Je krijgt dus echt een andere smaak! Probeer dus gerust eens in de zoveel tijd bijvoorbeeld een olijfje of een paar spruitjes. Je gaat er niet dood aan en wie weet vind je het zelf wel lekker!

Ook leuk om te lezen
Waarom moet je soms een boer laten?

Wat gebeurt met voedsel dat over datum is?