Waarom heet een hotdog een hotdog?

Eten en drinken
Willem Wever

Jammie! Je hebt vast wel eens zo'n lekkere hotdog op. Een worst geklemd tussen een broodje... Maar als je hotdog vertaalt, staat er 'hete hond'. De vorm van de worst in een hotdog is namelijk door een Duitse slager ontworpen op basis van de vorm van een teckel! In 1880 werden deze warme Duitse worsten op een broodje in Amerika verkocht tijdens een baseballgame. Een tekenaar maakte hier een tekening van, maar kon de Duitse naam voor teckel niet goed spellen. Daarom maakt hij er "hot dog" van!

Frankfurter

Een Duitse slager ontwierp lang geleden een worst die hij de Frankfurter noemde, naar de stad (Frankfurt) waarin hij woonde.

Teckel

Een aantal jaren later ging een andere slager deze worst verkopen, maar dan in een andere vorm. Hij had namelijk een teckel die zeer geliefd was bij de inwoners van de stad en hij baseerde de vorm van de worst op de vorm van zijn teckel!

Grappige tekening

In 1880 kwam er een Duitse immigrant naar Amerika die het worstje op een broodje ging verkopen. Toen een tekenaar tijdens een baseballgame de verkopers zag met het broodje kwam hij op een idee. Hij maakte een grappige tekening van een broodje met een teckel ertussen! Omdat hij de Duitse naam voor teckel niet goed kon spellen schreef hij “get your hot dog” onder de tekening.

Liefhebbers

Sindsdien werd het broodje worst “hotdog” genoemd. De Amerikanen zijn echte hotdog liefhebbers en eten ongeveer 75 hotdogs per jaar! Een hotdog wordt vaak gegeten met ketchup, mosterd, uitjes en zuurkool!