Hoe wordt pindakaas gemaakt?

Eten en drinken
pindakaas van dichtbij met een mes erin

Jammmm, pindakaas smaakt heel lekker! Maar het heeft wel een gek kleurtje. Hoe wordt pindakaas eigenlijk gemaakt?

Gemalen

Eerst worden geroosterde en ongeroosterde pinda’s gemalen. Daarna wordt deze massa gehomogeniseerd, dat betekent dat er geen stukjes meer inzitten. Soms wordt er nog extra olie ingestopt om een smeuïge pasta te krijgen. Voor de smaak worden soms honing en mout toegevoegd.

Met stukjes

Er bestaat ook pindakaas met stukjes. Na het maken van de pindakaas worden er dan nog stukjes pinda aan toegevoegd. In pindakaas zitten voedingsstoffen zoals eiwit en vitamines. Die zijn gezond.

Niet al je boterhammen..

Een nadeel van pindakaas is dat er veel calorieën en verzadigd vet in zitten. Van te veel calorieën in je eten kun je te dik worden. Te veel verzadigd vet in je eten is niet gezond voor je hart en bloedvaten. Daarom is het beter niet al je boterhammen met pindakaas te beleggen.