Hoe worden magnums gemaakt?[ijs]

Eten en drinken
Een magnum met nootjes

Hou jij ook zo van magnums? Deze vanilleijsjes met chocola zijn al jaren super populair. Hoe krijgen ze de chocola om het ijs heen, en smelt het ijs dan niet? Willem Wever zoekt het uit!

IJsjesfabriek

In de grote ijsjesfabriek van OLA wordt de magnum gemaakt. In deze fabriek staat een machine met een soort robotarm eraan die héél veel houten ijsstokjes vast heeft. Hij kan wel 100 ijsstokjes tegelijk vasthouden!

IJs op een stokje

Onder deze arm staat een grote bak met daarin een ijzeren mal met allemaal gaten in de vorm van een Magnum. Deze gaten worden door een andere arm gevuld met vanille-ijs. Vervolgens steekt de arm met de ijsstokjes voor honderd ijsjes tegelijk de stokjes in het vanille-ijs. Dan worden de ijsjes er weer uitgetild: je hebt nu vanille-ijs aan een houten ijsstokje.

Chocoladesaus

Vervolgens worden alle Magnums in een grote bak met chocoladesaus gedompeld. Tenslotte gaan de ijsjes met chocolade de vrieskamer in, waar ze heel snel worden ingevroren. Uiteindelijk gaat er een wrapper (plastic verpakkingspapier) om het ijsje heen, worden ze in een doos verpakt en zijn ze klaar om gekocht te worden. Mmmm!