Naar vraag & antwoord

Waarom eten moslims en joden geen varkensvlees? Cultuur

Bekijk antwoord
Waarom eten moslims en joden geen varkensvlees?
Waarom eten moslims en joden geen varkensvlees?
lappen vlees op een barbecue

Nadia Oving stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Soms mag je iets niet van je geloof. Moslims en joden mogen bijvoorbeeld geen varkensvlees eten. Maar waarom niet? Willem Wever dook de Koran en Tora in, op zoek naar het antwoord. 

Ongehoorzaam

Moslims en joden eten geen varkensvlees omdat het in de Koran en Tora wordt verboden. Je bent dus ongehoorzaam aan God als je varkensvlees eet.

Ook het zwijn, omdat het wel gespleten hoeven, ja zelfs geheel doorkloofde hoeven heeft, maar niet herkauwt; onrein zal het voor u zijn. Van hun vlees zult gij niet eten en hun aas zult gij niet aanraken; onrein zullen die voor u zijn. Leviticus 11:7-8

Hij heeft u slechts het gestorvene, het bloed, het varkensvlees en datgene, waarover een andere naam, dan die van Allah is uitgeroepen, verboden. Maar hij, die gedwongen is en dit niet wenst en geen overtreder is, op hem rust geen zonde. Want Allah is Vergevensgezind, Genadevol. Soera 2: 173

Lees ook: Waarom mogen moslims geen hond?

Reine dieren

Moslims en joden eten alleen dieren die 'rein' zijn. Reine dieren zijn dieren die alleen planten eten zoals koeien en schapen; varkens zijn onrein omdat ze ook kleine dieren eten.

Weet jij ook...

  • Waarom er zoveel verschillende namen voor God zijn?
  • Mogen moslims met een handicap ook geen hulphond gebruiken?
  • Wat koosjer eten is? 
     

 

Nadia Oving stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Challenges