Wat is de Gouden RadioRing?

Cultuur
Radiostudio

Je hebt de Oscars voor de beste films, de Grammy’s voor de beste muziek en de Tony Awards voor de beste musicals. In Nederland heb je ook nog een prijs voor de beste radioprogramma’s, namelijk de Gouden Radioring.

Geschiedenis

Sinds 2006 wordt de RadioRing uitgereikt tijdens het RadioGala. Tijdens dit gala worden drie vakjuryprijzen en drie publieksprijzen uitgereikt. De juryprijzen worden pas uitgereikt sinds 2010.

Categorie…

Tijdens het RadioGala zijn er drie categorieën. De Gouden RadioRing voor beste radioprogramma, de zilveren RadioSter voor beste presentator en beste presentatrice en het Gouden Radio-Oortje voor beste radio-evenement. Het Radio-Oortje is voor het laatst uitgereikt in 2010.

Stemmen

Voor de RadioSterren kan gestemd worden via internet. In de tweede ronde (32 uur voor de show!), kan je nog stemmen op de top 3 van de Gouden RadioRing. De winnaars voor de andere prijzen staan dan al vast.

Meer weten…

In 2018 won Edwin Evers met zijn show Evers Staat Op, de Gouden RadioRing. Benieuwd wat Edwin allemaal op een dag doet. Bekijk het filmpje waarin Silke en Jetske hem een dag volgen!