Zijn linkshandigen creatiever?

Het menselijk lichaam
Linkshandige met kladblok

Linkshandigen zijn niet creatiever dan rechtshandigen. Sommige mensen denken dat linkshandigen creatiever zijn, maar daar is helemaal geen bewijs voor. Dus nee, als je met links schrijft, betekent niet dat je bijvoorbeeld een groter muziektalent bent.

Zijn linkshandigen muzikaler?

Edson is linkshandig en denkt dat hij daardoor muzikaler is dan Tim. Maar we zeggen het nog maar een keer: daar is helemaal geen bewijs voor! Tim en Edson doen een challenge wie in een uur de beste hit kan maken. Samen met producer Donda Nisha gaan ze de studio in. Wie wint deze challenge? Check het in de video!

Linkshandige tennisser

Linkshandigen en sport

Er zijn mensen die zeggen dat linkshandigen in sport wel meer voordelen hebben dan rechtshandigen. Omdat veel mensen rechtshandig zijn, verwachten ze vaak niet dat een tegenstander linkshandig of linksbenig is. Bij sporten als tennis of voetbal kan dat nog weleens een verrassing zijn. De rechtshandige speler is meestal niet gewend dat iemand met links zo sterk kan spelen, waardoor de linkshandige tegenstander misschien wel meer voordeel heeft in het spel.

Zoveel mensen zijn linkshandig

Ongeveer 10 procent van de mensen op de wereld schrijft met links en is linkshandig. Of je rechtshandig bent of linkshandig bent, wordt duidelijk als je tussen de 1 en 2 jaar oud bent. Dat is voor een deel toeval, maar wordt ook bepaald door je genen. Je kunt nog van linkshandig naar rechtshandig veranderen of andersom in de jaren daarna. Maar dat komt niet zo vaak voor.

Linkshandigendag

Wist je dat er ieder jaar een speciale linkshandigendag is op 13 augustus? Mensen willen dat er op die dag extra aandacht is voor linkshandigen en de onhandige dingen die zij tegenkomen in het leven. Veel voorwerpen zijn niet handig om te gebruiken voor linkshandigen. Denk maar aan een schaar of een blikopener. Als je linkshandig bent, moet je dat anders oplossen. Zouden mensen daarom denken dat linkshandigen creatiever zijn?