Top 8 vetste superkrachten bij een mens!

Het menselijk lichaam
een man met een superman shirt aan

Nee, vliegen en onzichtbaar worden kunnen deze mensen niet. Maar het menselijk lichaam kan meer dan je denkt. Wij hebben de top 8 mensen op een rij gezet, met superkrachten die de mens wel echt kan hebben!

Een meisje maakt van haar handen een verrekijker

8. Super ogen

Stel je eens voor dat je iemand kan herkennen die 1,5 kilometer ver weg staat. Er is een vrouw die dit echt kan. Ze heet Veronica Seider en zij heeft de beste ogen ter wereld. Haar ogen zijn twintig keer beter dan die van de gemiddelde mens. Ze kan hierdoor bijvoorbeeld ook een brief van tien kantjes op een postzegel schrijven en lezen wat er staat. Super handig voor spiekbriefjes!

7. Ultra marathonman

Dean Karnazes heet de ultra marathonman. Door een genetische afwijking heeft hij meer bloed in zijn aderen. Daardoor heeft hij veel minder zuurstof nodig en worden zijn spieren niet moe. Hij liep ooit in tachtig uur 560 kilometer zonder te slapen. Ook legde hij voor het goede doel in vijftig dagen vijftig marathons af in vijftig verschillende staten van Amerika.

6. Supergeheugen

Hyperthymesia heet het als mensen een super geheugen hebben. Mensen die dit hebben kunnen zich bijna alles wat ze ooit meegemaakt hebben tot in detail herinneren. De Britse actrice Marilu Heller heeft deze aandoening. En als zij op de radio een liedje hoort, dan ziet zij alle andere keren dat ze dat liedje hoorde voor zich.

5. Opblijven!

Voor de meeste mensen wordt acht uur slaap per nacht aanbevolen. Maar sommige mensen hebben een gen waardoor ze veel minder slaap nodig hebben. Top als je laat wil op blijven op een schooldag. Dit gen is gevonden door de Universiteit van Californië bij twee mensen, een moeder en een dochter. Deze vrouwen hebben maar zes uur nodig om helemaal te herstellen en worden uit zichzelf wakker na een korte nacht. Bij ‘normale’ mensen die kort slapen is dit niet zo.

4. De speurneus

Honden staan bekend om hun goede neus. Maar er is ook een mens die bijzondere dingen kan ruiken. Een Schotse vrouw, Joy Milne, kan ruiken of mensen de ziekte van Parkinson hebben. Zelfs voor dat de dokters het hebben vastgesteld. In een test van de Universiteit van Edinburgh in Schotland had ze 11 van de 12 keer goed geroken dat iemand Parkinson had. Samen met onderzoekers heeft zij de moleculen op de huid ontdekt die de geur van iemand met Parkinson veroorzaken.

1. Super samoerai

De Japanner Isao Machii is een echte samoerai. Dat is op zich al heel cool. Maar hij heeft ook bijzonder snelle reflexen. En daar heeft hij meerdere wereldrecords mee op zijn naam gezet. Als er iemand met een BB-gun op hem schiet kan hij zo snel reageren dat hij met zijn zwaard het kogeltje doormidden slaat. Hetzelfde kan hij ook met voetballen, honkballen en tennisballen die op hem afgevuurd worden.