Hoe word je patholoog anatoom?

Hoe word je patholoog anatoom?

Kijk je wel eens naar spannende politieseries waarin een moord is gepleegd? Dikke kans dat de politieagenten tijdens het onderzoek op bezoek gaan bij de patholoog anatoom. Dit persoon kan namelijk onderzoeken hoe iemand is doodgegaan.

Doodsoorzaak niet bekend

Een patholoog anatoom onderzoekt mensen die zijn overleden en waarvan de doodsoorzaak niet bekend is. Dat hoeft niet altijd om moord te gaan. Hij weet bijvoorbeeld heel veel over dodelijke ziektes. Naast de gewone patholoog anatoom bestaat er ook een forensisch patholoog anatoom. Deze doet onderzoek naar doden die (waarschijnlijk) op een niet natuurlijke manier zijn overleden. Hij stelt vast of iemand vermoord is en hoe de moord is gepleegd.

Menselijk lichaam

Om patholoog anatoom te worden moet je dus heel veel weten van het menselijk lichaam. Daarom moet je eerst een artsenopleiding hebben gedaan. Dat is de studie geneeskunde die zes jaar duurt. Daarna moet je kiezen voor de speciale opleiding voor patholoog anatoom. Deze studie duurt ongeveer vijf jaar.

NFI

Om daarna forensisch patholoog anatoom te worden moet je worden gevraagd door het Nederlands Forensisch Intituut (NFI). Hier worden de forensisch patholoog anatomen van Nederland opgeleid. Een grote kans heb je alleen niet. Er zijn maar een paar forensisch patholoog anatomen in Nederland.

Dit is ook leuk om te lezen:

Hoe word je butler?

Hoe word je privé-detective? 

Hoe word je fotomodel? 

Rate this article

  • love 24% love
  • lol 27% lol
  • omg 18% omg
  • pff 31% pff
site-footer-logo