Hoe lang kan je haar op je hoofd worden?

Hoe lang kan je haar op je hoofd worden?

Haren kunnen 120 centimeter lang worden. Maar of je dat haalt is nog maar de vraag. Bij je geboorte is al bepaald hoe lang je haar kan worden. Dat heeft met je genen te maken. Die vertellen je lichaam de maximale lengte van je haren. Genen bepalen ook de kleur van je ogen, je lichaamslengte en of je bijvoorbeeld sproeten hebt. Aan die informatie kun je niks veranderen. Mensen met kort haar hebben dus pech of gaan gewoon vaak naar de kapper!

Sommigen moeten daarbij wel veel vaker dan anderen. Want ook de groeisnelheid varieert. Je haar kan maximaal een halve millimeter per dag groeien. Ben je nou ook wel eens benieuwd hoeveel haren je op je hoofd hebt? Wij hebben ze voor je geteld. Als je blond bent dan heb je zo’n 150 duizend haren. Bruin en zwart zit rond de 100 duizend. En is je haar rood? Dan moet je het met ‘slechts’ 90 duizend haren doen.

Wist je trouwens dat een Chinese mevrouw het langste haar ter wereld heeft? Haar haren zijn wel 5,6 meter lang! Zij staat dan ook in het Guinness book of Records.

Rate this article

  • love 21% love
  • lol 21% lol
  • omg 7% omg
  • pff 50% pff
site-footer-logo