De eerste Kinderen voor Kinderen hit

kinderenvoorkinderen

Het eerste nummer van Kinderen voor Kinderen kwam uit in 1980 met de titel; Ik heb zo waanzinnig gedroomd. Naast dit nummer werden er nog een aantal andere nummers uitgebracht, maar dit nummer kreeg niemand meer uit zijn hoofd..

Vanaf dat moment brak Kinderen voor Kinderen door en volgden er meer nummers. In deze aflevering van Toen Was Ik 12 vertelt Annemieke hoe het was om de eerste hit van Kinderen voor Kinderen te mogen zingen. Kon ze nog wel normaal over straat, of werd ze overal herkend?  Je hoort het in deze podcast!

Op een onbewoond eiland, Het Tietenlied, Tweedehandsjas,’ ... zing jij ook nog de liedjes van Kinderen voor Kinderen mee? Alweer 40 afleveringen zijn er geweest, maar hoe ging dat bij die allereerste keer in 1980? Annemieke mocht toen ook een liedje zingen. En niet zomaar één: Wa Wa Wa Waanzinnig gedroomd, dat een grote Kinderen voor Kinderen-hit zou worden.

Geschiedenis

Kinderen voor Kinderen is een kinderkoor van de omroep BNNVARA. Sinds de doorbraak in 1980 brengen ze jaarlijks een album met kinderliedjes uit. Sinds 2012 worden de nieuwe liedjes ook gezongen in een liveconcert. 

floryanstadt

Het kinderkoor werd opgericht door de programmamaakster Flory Anstadt. Toen Flory Kinderen voor Kinderen wilde beginnen bij de BNNVARA (toen was dit nog omroep VARA), twijfelde de VARA even. Toch besloten ze het kinderkoor te starten met als doel: geld inzamelen voor de VARA-speelgoedactie. De VARA-speelgoedactie haalde zamelde geld in, waarmee speelgoed gekocht werd voor kinderen in ziekenhuizen en in arme landen.

Ik heb zo waanzinnig gedroomd

Dit is 'm, de eerste Kinderen voor Kinderen hit!