Top 8 beste Nederlandse goals aller tijden

Top 8 beste Nederlandse goals aller tijden
nederlandselftal

Dennis Bergkamp Nederland- Argentinië WK 1988

Dennis Bergkamp maakte tijdens het WK in 1988 deze prachtige goal. Zodra de commentator vertelt dat hij het gevoel heeft dat Nederland in de halve finale gaat komen, geeft Frank de Boer Bergkamp een voorzet, die doorslag naar de halve finale gaf. Deze goal staat op een terechte eerste plaats. 

Marco van Basten Nederland- Argentinië WK 1988

Als voetbalfan moét je dit doelpunt wel kennen.. 21 jaar geleden maakte aanvaller van Basten bij het Nederlands elftal misschien wel zijn mooiste goal ooit. Deze goal is gemaakt in hetzelfde WK als de nummer 1 in deze lijst.  

Johan Cruijff Ajax – Ado Den Haag 1972

Misschien we een van zijn bekendste goals. Johan Cruijff in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Een feitje dat weinig mensen weten, tijdens de wedstrijd zakte de voetbalkous van deze voetbalster telkens af. Om de kous vast te maken kreeg Cruiff een stukje tape in zijn handen geduwd om hem omhoog te plakken, tot hij de bal aangespeeld kreeg! In de vage, maar legendarische video kun je zien hoe de voetballer met het stukje tape in zijn hand deze wereldgoal maakt

Van persie Arsenal - chartlon 2006 

Even wat anders dan de bekendste goal de Flying Dutch Man. Ook in 2006, toen Robin bij Arsenal speelde maakte zijn goal tegen Charlton Athletic indruk.

Keeper Martin Hansen ADO-PSV  2015 

Naast prachtige goals van bekende Nederlandse spitsen, mag deze goal van Keeper Martin Hansen ook wel eens in het zonnetje worden gezet. Een actie die niet regelmatig voorkomt, maar zeker gewaardeerd werd door ADO Den Haag! 

Johan Neeskens WK Brazilië 1974

Volgens Neeskens een van de meest intense wedstrijden die hij ooit heeft gespeeld, het WK tegen Brazilië in 1974. Er wordt gezegd dat dit WK enkel gewonnen is door deelname van Neeskens en Cruijff       

Frenkie de jong Barcelona - Valencia 2019

Niet te vergeten, de prestaties van tegenwoordig! Hier zie je een recente goal van een populaire ex-ajacied: Frenkie de Jong. Na zijn transfer van Ajax naar Barcelona maakte de Jong een goede start met dit super strakke goal! 

Tot slot een samenvatting van de 10 beste goals van een van de beste spelers aller tijden. 

Rate this article

  • love 0% love
  • lol 0% lol
  • omg 0% omg
  • pff 100% pff
site-footer-logo