Waar wordt drugs gemaakt?

drugs

Waarom wordt drugs gemaakt?

Om te beginnen heb je natuurlijk superveel verschillende soorten drugs, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Dat drugs gevaarlijk en meestal illegaal is bij iedereen wel bekend, maar waar komt het eigenlijk vandaan?

Harddrugs en softdrugs

Er zit een groot verschil tussen harddrugs en softdrugs. Harddrugs zijn bijvoorbeeld Cocaïne, GHB, Heroïne en XTC. Dit zijn de meest gevaarlijke en strafbare drugs om te gebruiken, of in bezit te hebben. Onder softdrugs vallen middelen zoals wiet en hasj, dit zijn lichtere drugs die ondanks dat ze erg gevaarlijk zijn minder strafbaar zijn in Nederland. Deze mogen alleen worden verkocht in speciale coffeeshops die hier toestemming voor hebben, anders is het wel strafbaar!
 

Overal ter wereld

De officiële wietplanten worden geteeld in Azië, Zuid-Amerika, Noord-Afrika maar óok in Nederland worden de planten geteeld voor wiet.  

Zwaardere en gevaarlijke drugs worden minder makkelijk gemaakt. XTC bestaat uit de stof MDMA en dit is een stuk lastiger. Het wordt dan ook meestal gemaakt in laboratoriums met verschillende chemische stoffen, dit gebeurt onder andere in Nederland!

Drugs wordt eigenlijk overal ter wereld gemaakt. Het verschilt natuurlijk per drug waar het exact wordt gemaakt maar er zijn zó veel verschillende soorten drugs, dat dit niet allemaal te vinden is.