Top 10 warmste landen ter wereld

De aarde
Woestijn in Oman

De zomers zijn in Nederland vaak erg warm. Maar het kan nog veel warmer! Dit zijn de 10 warmste landen in de wereld.

Strand Cancun in Mexico

10. Mexico

In Mexico is het niet alleen in de zomer heel warm, maar eigenlijk het hele jaar door. De temperatuur stijgt soms tot 50 graden Celcius!

9. Somalië

In Somalië regent het bijna nooit. Het is daar bijna elke dag minstens 30 graden en de gemiddelde temperatuur ligt rond de 50 graden. Door de grote droogtes zijn er veel problemen in het land. Er is een groot tekort aan voedsel en drinkwater.

8. India

India is een groot land en heeft verschillende soorten gebieden. Er zijn dus ook verschillende soorten klimaten. In de zomers is het in sommige centrale, westelijke en zuidelijke delen erg warm, zo rond de 50 graden. In het noorden, bij de Himalaya, valt er in de winter vaak sneeuw. Na de zomer is er in meerdere delen van India een regenseizoen.

Oman

7. Soedan

Soedan is een land met veel woestijn en is een van de droogste landen van de wereld. Gemiddeld wordt het in Soedan ongeveer 52 graden. Helaas zijn er door de hitte en de droogte veel mensen en dieren in gevaar, omdat er weinig drinkwater en voedsel is.

6.  Oman

Oman is een van de rijkste landen ter wereld en ook een van de warmste. De helft van het jaar is het er rond de 52 graden. Omdat het land zo rijk is, kunnen ze veel doen tegen de hitte. Zelfs in de bushalte is airco!

Woestijn in Algerije

5. Iran

Het is in Iran niet overal heet. Veel gebieden liggen tussen de bergen, waardoor het wat koeler is. In de winter is het er zelfs erg koud. Het Zuiden van Iran is juist heel heet, rond de 52 graden in de zomer.

4. Algerije

Algerije ligt in Afrika en er zijn veel woestijnen. Gemiddeld is de temperatuur in dit land tussen de 50 en 53 graden. Toch zijn er in sommige delen bergen met besneeuwde toppen!

Woestijn in Libië

3. Irak

In dit land kan het in de zomer wel 54 graden worden. In veel delen van Irak is het elke dag heel warm. In het Noorden, waar veel bergen zijn, sneeuwt het in de winter.

2. Saoedi-Arabië

Dit land is heet en heel rijk. Het grootste deel van Saoedi-Arabië bestaat uit woestijn. In de zomer kan het wel 54 graden worden. Omdat het land zo rijk is, heeft de koning ervoor gezorgd dat het op veel plekken koel is.

1. Libië

Het record van de hoogste temperatuur was in Libië. Daar werd het op 1922 57,8 graden! Het land is erg droog. De woestijn in Libië is een van de droogste plekken ter wereld.