Hoe komen landen aan hun naam?

De aarde
landen naam

Nederland, Frankrijk, Spanje, Rusland, Mexico, India… Waar komen alle namen van de landen vandaan? Willem Wever zoekt het uit! Vaak wordt een land vernoemd naar degene die het land ontdekt heeft. Check de video voor extra uitleg!

Ontdekking

Tasmanië is vernoemd naar Abel Tasman. Colombia is vernoemd naar Christopher Columbus en Amerika is vernoemd naar Amerigo Vespucci. Dit zijn allemaal namen van ontdekkingsreizigers.

Vespucci

Amerigo Vespucci was een Italiaanse ontdekkingsreiziger. Op een van zijn reizen voer hij met een Portugees schip langs een Caribisch eiland. Een aantal bemanningsleden had enorm last van scheurbuik. Ze waren zo ziek, dat ze niet verder konden reizen.

Curaçao

Daarom liet Vespucci ze achter op het eiland. Op de terugweg pikte hij ze weer op. En wat bleek? Ze waren allemaal genezen. Het Portugese woord voor genezing is ‘cura’. Vandaar dat het eiland de naam Curaçao werd genoemd!

Corasol

Maar er zijn ook anderen die denken dat Curaçao zijn naam heeft gekregen van de groene vrucht die de zieke bemanningsleden er aten: de corasol. Die vrucht zit vol vitamine C, en dat is precies wat de bemanningsleden nodig hadden om van hun scheurbuik af te komen!