Wat voor coronaregels gelden in het voetbalstadion?

Sport
Voetbal

De Eredivisie gaat weer van start. Dit is de belangrijkste voetbalcompetitie van Nederland. De beste clubs van Nederland strijden om de landstitel. In deze tijd is net even alles anders. Dus ook wanneer je naar een voetbalstadion gaat. Wij van Willem Wever zetten wat regels voor je op een rijtje, zodat jij een topwedstrijd ervaart.

Regel 1: ziekteverschijnselen

Voor een stadionbezoek gelden de standaard coronaregels. Denk aan afstand houden en je bent niet welkom wanneer je ziekteverschijnselen hebt (koorts, droge hoest of verkouden). Je moet je naam opgeven en je krijgt een tijdvak aangewezen wanneer je naar binnen mag.

Regel 2: minder mensen

In het stadion op de tribune zijn niet alle zitplaatsen beschikbaar. Met je gezin mag je wel naast elkaar zitten. Kinderen t/m 12 jaar hoeven onderling ook geen afstand te houden. Je zou dus alle lege plekken met kinderen kunnen vullen. De voetbalbond ziet dit wel zitten.

Regel 3: thuis-supporters

Voorlopig zijn alleen de thuis-supporters van een stadion welkom. Dit om spanningen tussen de supportersgroepen te voorkomen. Ze kunnen misschien met elkaar ruzie maken en te dicht bij elkaar komen. Ook wil de KNVB (De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond) zoveel mogelijk seizoenkaarthouders de kans geven om een wedstrijd bij te wonen. Zo kunnen de seizoenkaarthouders ook zitten in de uitvakken van de tegenpartij. Wel zo eerlijk, want die konden lang het stadion niet betreden.

Regel 4: niet zingen, schreeuwen of juichen.

De volgende reden gaat vooral wennen zijn. Je mag niet zingen, schreeuwen of juichen. Zo zorgen we ervoor dat het virus zich moeilijk kan verspreiden. Wanneer iemand corona heeft, kan het virus makkelijk over worden gedragen door middel van hoesten of niezen. Dit geldt hetzelfde voor zingen, schreeuwen of juichen. Hoe ga je dan je favoriete club aanmoedigen? Denk aan een dansje of aan een handgebaar. Zolang je maar niet te hard je stem gebruikt.