TOP 8 EXTREME SPORTEN

Sport
boksen

Vind je de meeste sporten saai? Misschien is een van deze sporten iets voor jou! Van strijken in de lucht tot professionele kussengevechten, je kunt het zo gek niet bedenken. Willem Wever heeft de meest extreme sporten op een rijtje gezet.

8. Grasmaaierracen

De grasmaaierrace, ook wel bekend als gazonmaaierrace wordt vooral in Amerika gehouden. De sport is bedacht in 1973 en begint sinds een paar jaar ook in Nederland bekender te worden. Je kunt in Nederland meedoen aan het NK Gazonmaaierracen!

7. Schaakboksen 

Een denksport en een vechtsport in een, dat is wat schaakboksen eigenlijk inhoudt. De sport bestaat uit 6 rondes schaken en 5 rondes boksen. De Nederlander Lepe Rubingh uit Rotterdam heeft de sport bedacht.

 6. Professioneel kussenvechten

Aan deze van oorsprong Canadsese sport mogen alleen vrouwen meedoen. Het gevecht vindt plaats tussen een aantal vrouwen en wordt beoordeeld door de jury. Toen Stacy P. Case het toernooi in 2004 startte, kreeg het enorm veel aandacht van media. In Japan houden ze tegenwoordig nationale kampioenschappen. Het wordt zelfs zo serieus genomen dat deelnemers er erge verwondingen aan overhouden.

5. Kampioenschap vrouwdragen

Dit is een sport waarbij mannen een parcours met obstakels moeten afleggen. Tijdens het parcours dragen de mannen een vrouw op hun nek (of andersom natuurlijk) en springen ze over hooibalen en rennen door het zand. Het wereldrecord voor een vrouw dragen staat momenteel op 253 meter in 1 minuut en 6 seconde.

4. Extreem strijken

Ondanks dat de sport als grap was bedoeld, wordt het door een aantal Engelsen behoorlijk serieus genomen. Kledingstukken strijken op een berg, strijken onder water, of strijken op een kilometer hoogte. Niets is te gek! (wat strijken ze dan?)

3. Voetbal voor blinden

Ook blinden en slechtzienden willen natuurlijk gewoon sporten! Voor hen is er blindenvoetbal. Dit wordt gespeeld met 5 spelers per team. Het team bestaat uit 4 blinden of slechtzienden. De keeper heeft wel goed zicht. De 4 spelers dragen allemaal een geblindeerde bril zodat iedereen gelijk is. De voetbal maakt een rinkelend geluid als hij over het veld rolt, zodat de spelers hem kunnen horen. Als je op de bal afgaat moet je dit roepen, zo worden botsingen voorkomen.

2. Onderwaterhockey

Deze extreme sport is ontstaan in Groot-Brittannië en wordt inmiddels ook in veel andere landen op hoog niveau gespeeld. Iedere speler draagt een snorkel, een duikbril, zwemvinnen, handschoenen, een stick én een bitje. De reden waarom onderwaterhockey is bedacht, is om je conditie ook in de winter te kunnen trainen. Omdat je onder water natuurlijk geen zuurstof krijgt, moet je om de zoveel tijd naar lucht happen. Het is dus belangrijk om je adem zo lang mogelijk in te houden.