Zijn meisjes beter in voetballen dan jongens?

Sport
voetbal

Vrouwenvoetbal bestaat officieel sinds 1924. 1924 klinkt lang geleden, maar als je bedenkt dat mannenvoetbal al een eeuw eerder bestond, is het eigenlijk nog best recent! Inmiddels zijn de Nederlandse voetbalvrouwen niet meer weg te denken en kun je bij bijna elke voetbalclub in Nederland als vrouw terecht (gelukkig!!). Sinds 1971 maakt vrouwenvoetbal deel uit van de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond). Willem Wever zocht uit wat de voordelen zijn van vrouwenvoetbal. 

Lol in het spelletje 

Vrouwen zijn over het algemeen minder agressief in het veld dan mannen, dit zorgt volgens sommige sportexperts voor een beter spel. Je ziet dat de meiden lol hebben in het spelletje en zelfs het publiek zich ‘’sportiever’’ gedraagt. Dit maakt het voor velen ook leuk om te kijken. Kortom, het lijkt of vrouwen meer plezier hebben in het spel. Natuurlijk is het ooit allemaal begonnen bij mannenvoetbal en kunnen ze er zéker wat van, maar waarom al dat geweld? Misschien ligt het aan de hoeveelheid testosteron (het mannenhormoon), of gewoon aan een soort trots dat voetbal met zich meebrengt. 

 

knvb

Gemengd voetbal 

Hoe je het ook wendt of keert, mannen kunnen iets leren van de sfeer bij vrouwenvoetbal! Dit is dan ook een van de redenen dat jongens en meisjes tot 16 jaar in gemengde teams mogen spelen. Jongens het meiden kunnen van elkaar leren, het gaat namelijk om het spel en iedereen is gelijk. 


WK Vrouwen 2019

Behalve het spel en de lol die belangrijk is bij voetbal, spelen de uitslagen van het WK vrouwenvoetbal 2019 natuurlijk ook nog mee. Tijdens het WK kwamen de Nederlandse vrouwen tot de finale. Helaas hebben ze deze niet gewonnen. 

Natuurlijk is er geen eerlijke en rechtvaardige conclusie te trekken over wie er beter zijn in voetbal. Het lichaam van een man en een vrouw zit anders in elkaar en daarom zijn de kwaliteiten van het lichaam niet te vergelijken. Beide Nederlands elftallen doen het de afgelopen jaren bijzonder goed. Gelukkig is voetballen in Nederland toegestaan aan elke inwoner, of je nou een jongen of een meisje bent!