Wat is het kleinste land ter wereld?

De aarde
Vaticaanstad

Er bestaan super veel landen in allemaal soorten en maten. Er zijn heel grote landen, maar ook piepkleine landjes. En het allerkleinste landje is...

Piepklein

Het kleinste land ter wereld is eigenlijk een stad: Vaticaanstad. Het land ligt eigenlijk midden in Rome in Italië, maar is toch helemaal zelfstandig. Ze hebben bijvoorbeeld ook eigen euromunten. Pas sinds 1929 is Vaticaanstad een land.

de vlag van vaticaanstad

Vaticaanstad

In Vaticaanstad wonen maar 826 mensen. Dit zijn bijna allemaal geestelijken zoals priesters, nonnen en natuurlijk de Paus. In Vaticaanstad werken ook nog 3.000 gewone mensen.

Andere kleine landjes

Overigens zijn er nog een paar kleine landen. Zo is er een meneer die een voormalig marineplatform heeft veroverd. Paddy Roy Bates ging in 1967 op het platform wonen en riep er een onafhankelijk koninkrijk uit. Er zijn trouwens geen andere landen die dit 'land' erkennen, dus heel officieel is het allemaal niet. Een ander heel klein land is Monaco. Dit dwergstaatje heeft 33.000 inwoners die op 2 km2 wonen. Daarmee is het het dichtstbevolkte land ter wereld.