Naar vraag & antwoord

Wat is de gevaarlijkste zee ter wereld? De aarde

Bekijk antwoord
Wat is de gevaarlijkste zee ter wereld?
Wat is de gevaarlijkste zee ter wereld?

Felice Cicero stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Er zijn veel gevaarlijke zeeën, maar sommigen zijn gevaarlijker dan anderen.

Gevaarlijk stil

De gevaarlijkste zee ter wereld is waarschijnlijk de Atlantische Oceaan, daar gebeuren de meeste ongelukken. Deze enorme waterplas tussen Europa en Amerika is normaal een vrij rustige oceaan. Juist deze stilte maakt hem zo gevaarlijk. Zeevaarders zijn minder alert op de gevaren van de oceaan.

Monstergolf

Over de hele Atlantische Oceaan komen monstergolven voor. Deze golven zijn extreem gevaarlijk omdat ze niet te voorspellen zijn. Een monstergolf is een golf die veel hoger is dan de golven om hem heen. Soms zijn ze wel meer dan dertig meterhoog, zo hoog als een flat van tien verdiepingen!

Monstergolven zijn zo krachtig dat ze schepen in een keer kunnen laten zinken. In 1978 verdween supertanker München. Hiervan wordt alleen een reddingsvlot teruggevonden.

Lees ook: Als het in Nederland vloed is, is het in Engeland dan eb?

Onzichtbaar ijs

In het noorden moeten schepen oppassen voor ijsbergen. Dit zijn grote bergen van bevroren water die in de oceaan drijven. IJsbergen zijn groot en wit en zijn daardoor goed zichtbaar met het oog, maar de radar van een schip ziet ze niet!

Het gevaarlijkste aan ijsbergen is hun vorm. Een klein stukje van de ijsberg drijft maar boven het water uit, de rest is verborgen onder het water. Veel schepen zijn hierdoor vergaan, waaronder de beroemde Titanic.

Raadselachtig

Wist je dat in het zuiden van de Atlantische Oceaan regelmatig rare dingen gebeuren? In een gebied wat de Bermudadriehoek wordt genoemd, vergaan regelmatig schepen en vliegtuigen. Hoe dat kan, weet niemand...

Weet jij ook...

Wat het grootste cruiseschip ter wereld is?

Hoe diep de Atlantische Oceaan is?

Felice Cicero stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Challenges