Wat doet een sportcommentator?

Sport
Hoe is het 12 uur met Evert ten Napel?

Mees wil later graag sportcommentator worden. Evert ten Napel is sportcommentator en doet verslag van de voetbalwedstrijd Willem II – FC Twente voor Studio Sport. Maar wat doet een sportcommentator eigenlijk op een dag?

15.00

Ewout staat in Oldenzaal om Mees op te halen. Hij wil graag sportcommentator worden en mag vandaag mee op pad met verslaggever Evert ten Napel.

18.00

Mees is enorm fan van FC Twente, en vanavond speelt zijn favoriete club tegen Willem II in Tilburg. Met een speciale perskaart mogen, Ewout en Mees in de perskamer komen. Dit gedeelte is speciaal bedoeld voor cameraploegen, journalisten en andere mensen van de pers. In de perskamer is ook Evert ten Napel.

Lees ook: Hoe is voetbal ontstaan?

18.50

De opstelling van de wedstrijd wordt doorgenomen. Sportcommentatoren weten vaak al wie er speelt, maar de officiële opstelling is toch handig om door te nemen. Hierdoor weten ze of er een speler ziek of geblesseerd is.

19.30

Met een speciaal hesje mogen Mees en Ewout het veld op. Een aantal van de voetballers is bezig met de warming-up en het publiek stroomt de tribunes op. Met behulp van een monitor én door zelf naar het veld te kijken, weet Evert welk commentaar hij moet geven.

Lees ook: Hoe wordt een voetbal gemaakt?

20.00

De wedstrijd begint. Met een koptelefoon over zijn oren en een microfoon in de hand, doet Evert verslag van wat er op het veld gebeurd. Mees probeert mee te praten maar dat is nog niet zo makkelijk. Het gaat hem goed af, soms is Mees zelfs sneller met verslag doen dan Evert!

22.30

Aan het einde van de wedstrijd ontmoet Mees nog een aantal spelers. Evert luistert naar de verslaggeving van Mees.