Hoe plassen wielrenners als ze op de fiets zitten?

Sport
Wielrenners

Wielrenners drinken veel tijdens het fietsen. En veel drinken betekent ook veel plassen. Hoe werkt dat tijdens een wedstrijd? Het kan soms voorkomen dat ze plassen vanaf hun fiets, of in hun broek.

Even een plaspauze

Als ze niet in een belangrijke finale zitten en dus niet heel hard hoeven te fietsen, rijden ze vaak even voor het peloton uit om te zeggen dat ze moeten plassen.

Samen plassen

De mannen die vooraan rijden doen dan even wat rustiger aan. De wielrenner kan dan aan de kant van de weg plassen. Vaak is het zo dat er dan meerdere tegelijk gaan plassen.

Plassen vanaf de fiets

Als ze echt heel hard aan het fietsen zijn, stoppen ze niet en plassen ze soms gewoon van de fiets af in de bosjes. Ze laten zich dan door een ploeggenoot vooruit duwen. Maar ze mogen niet zomaar plassen als er publiek langs de kant staat, dan krijgen ze een boete.

Wielrenners, hoe plassen ze?

Plassen op tv?

De cameraman moet er voor zorgen dat het niet in beeld komt. Maar meestal hoeven ze niet te plassen in een finale, want door de inspanning verbrandt het vocht heel snel en komt het uit je lichaam als zweet.

In je broek

Sommige wielrenners plassen gewoon in hun broek. Het droogt vanzelf wel weer op door de inspanning. En als het regent is het ook nog lekker warm.