Hoe is badminton ontstaan en wie is de beste badmintonner?

Sport
Badmintonracket met twee shuttles

India

Badminton komt waarschijnlijk uit India waar het Poona heet. Engelse officieren die in India waren geweest, introduceerden het spel in Engeland. Omstreeks 1873 werd het spel intensief beoefend op het landgoed van de Hertog van Beaufort in Gloucestershire.

Landgoed

De naam van dat landgoed was BADMINTON en aangenomen wordt dat de naam van het landgoed is overgegaan op het spel. Uit oude schilderijen blijkt dat men het spel ook elders in Europa al kende en vermoedelijk werd badminton onder verschillende namen beoefend. Ken Davidson die zich in de geschiedenis van het badminton heeft verdiept, kwam tot de ontdekking dat het spel al in de 12e eeuw in Engeland werd gespeeld.

Lees ook:Hoe is voetbal ontstaan?

Middeleeuwen

Ook in Frankrijk kende men het spel 'Jeu de longue plume' al in de middeleeuwen. Er bestaat een schilderij uit de 17e eeuw van Adam Menyoki waaruit blijkt dat het spel met een kleine racket en een soort shuttle werd gespeeld. Die shuttle stond vroeger bekend als pluimbal. Een goed Nederlands woord voor badminton zou dus 'pluimbal' zijn.

De beste

De beste badmintonner van dit moment kun je vinden op www.badminton.nl. In 2004/2005 was Mia Audina de beste van Nederland.

Ook leuk om te weten:

Waarom zijn doelpalen bij het voetbal rond?
Waarom zitten er deukjes in een golfbal?