Naar vraag & antwoord

Hoe komt de melkweg aan zijn naam? De aarde

Bekijk antwoord
Hoe komt de melkweg aan zijn naam?

Märel Bijveld stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

De melkweg is de naam voor een sterrenstelsel die er spiraalvormig uitziet. Het ziet eruit als een grote stofwolk met allemaal sterren. Onze aarde en zonnestelsel zitten er middenin. Als we de melkweg van opzij zouden kunnen zien, dan zou het eruitzien als een soort schotel.

De melkweg bestaat uit meer dan 200 miljard sterren en bevat oude en nieuwe sterren, stof en moleculaire gaswolken. Vroeger in de prehistorie wist de mens niet dat de melkweg uit allemaal verschillende sterren bestond.

Volgens de Egyptenaren was de melkweg ontstaan uit de melk van een hemelse koe. Deze koe steunden met zijn vier poten op de vier hoeken van onze aarde. Vandaar de naam melkweg. De Grieken houden er een ander verhaal op na. Volgens de Grieken zou de god Zeus zijn baby Heracles aan zijn vrouw Hera hebben gegeven zodat het kind gevoed kon worden met melk van zijn moeder. Maar Hera was helemaal niet de moeder, en toen ze daar achterkwam duwde ze het kind van zich af. De melk die toen gemorst werd, vormde volgens de Grieken de melkweg.

Märel Bijveld stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!