Wat moet de FIFA eigenlijk doen tijdens het WK voetbal?

Sport
FIFA

De FIFA organiseert grote, internationale voetbaltoernooien, waaronder het WK. De FIFA beslist welke regels er zijn en regelt de scheidsrechters.

Functie

Als er problemen zijn, bijvoorbeeld een speler die doping heeft gebruikt of een scheidsrechter die partijdig is, dan zorgt de FIFA ervoor dat ze een boete of een schorsing krijgen. Ze zorgen ervoor dat alles eerlijk gaat. De FIFA zorgt ook voor de veiligheid in en rond de stadions.

Op het WK 2010 was er een Engelsman door de beveiliging geglipt en de kleedkamer van Engeland binnengestormd. Hij was boos op het team omdat ze verloren hadden. Dat de man binnen kon komen, was de schuld van de FIFA. Zij hadden de man moeten tegenhouden. Verder zorgen ze ook voor de kaartverkoop voor het WK.

Alle tickets worden verdeeld onder de voetbalbonden, sponsors, officials,het organiserende land en VIP's. Ook zorgt de FIFA voor de openingsceremonie die altijd spectaculair moet zijn. Verder zorgt de FIFA voor de hotels van de voetbalelftallen die in de halve finale en de finale komen te staan.

Wist je dat?

Wist je dat de FIFA op het WK 2010 in Zuid-Afrika veel boze reacties kreeg omdat ze geen camerabeelden willen toepassen? Dit zou namelijk handig zijn om bijvoorbeeld te kijken of het buitenspel was of niet. Maar de FIFA wil dit niet omdat ze bang zijn dat er anders geen spanning en emotie meer in het spel is.