Naar vraag & antwoord

Wat doet doping met je? Sport

Bekijk antwoord
Wat doet doping met je?

Sandra Boender stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Winnen
Soms gebruiken sporters doping omdat ze sterker willen worden of harder willen lopen, fietsen of zwemmen. Ze hopen dat ze op die manier meer kans hebben om te winnen.

Verschillende doping
Er zijn veel verschillende soorten doping. Sommige zorgen ervoor dat je spieren groter worden waardoor je sterker wordt, andere dat er meer zuurstof in je bloed komt, zodat je een betere conditie krijgt. Maar er is bijvoorbeeld ook doping die ervoor zorgt dat je heel snel veel afvalt. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt door sommige klimmers, zodat ze niet zoveel gewicht mee omhoog hoeven te nemen!

Lees ook: Wat doet drugs met je? 

Niet goed voor je
Dat doping niet goed voor je is hoeven we je vast niet te vertellen. Zo kan het gebeuren dat je van doping een vettere huid en pukkels krijgt of dat je haar uitvalt, maar het kan ook gebeuren dat je hart of lever het minder goed gaan doen, waardoor je erg ziek kunt worden. Daarom is doping in de sport verboden. Als een sporter doping gebruikt is dat dus eigenlijk vals spelen! Bovendien kun je een betere conditie of sterkere spieren ook helemaal zelf krijgen door extra hard te trainen.

Weet je ook...

Hoe een hond een speurhond wordt? 

 

Sandra Boender stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!