Hoe word je Formule 1-coureur?

Sport
formule

Formule 1 courour worden is een droom van heel veel mensen, maar hoe word je dit eigenlijk? Willem Wever zocht het voor je uit. 

Filmpjes kijken en online oefenen

Het is belangrijk om veel beelden te kijken van Formule 1 races! Op deze manier kun je kijken hoe de beste racers van de wereld het doen en hier van leren. Ook kun je online videogames spelen. Zo kun je er al een beetje gevoel voor krijgen en kijken hoe goed je online bent. 

Karten 

Het begint altijd bij karten. Door Nederland zitten superveel kartbanen, je kunt hier eindeloos oefenen. 

Van start

Als je mega goed bent in karten, is er een kans dat je formule coureur kunt worden. Je moet allereerst je racelicentie behalen.  Als je deze in de pocket hebt kun je je aansluiten bij een (bestaand) raceteam en heel veel oefenen! Vanaf dat punt kun je steeds verder opklimmen. Je begint helaas niet gelijk in de formule 1, er zijn meerdere raceklasses.

Kosten 

Dit alles kost aardig wat geld, het is een dure sport. Niet iedereen heeft genoeg geld om een raceauto en de juiste kleding aan te schaffen. Als je wel genoeg talent hebt, maar niet genoeg geld kun je op zoek gaan naar sponsors! Bedrijven uit de buurt of mensen die vertrouwen hebben in jou!