Hoe maken ze indoorsneeuw?

Sport
sneeuw

Nederland is helaas geen bergachtig land. Ook sneeuwt het er niet genoeg om te kunnen skiën of snowboarden! Gelukkig bestaan er indoor skihallen waardoor je wel in eigen land kunt wintersporten. Maar waar komt al die sneeuw dan toch vandaan? Willem Wever zocht het uit!

Sneeuwmachines

Sneeuw in indoor skihallen wordt gemaakt door water op hoge druk door sneeuwmachines te spuiten. De kleine waterdruppeltjes worden zo koud, dat ze veranderen in mooie sneeuwkristallen. Vaak staan deze machines elke nacht aan, waardoor je elke dag op een verse laag sneeuw kunt skiën, snowboarden of sleeën.

PistenBully's

Nadat er nieuwe sneeuw is gemaakt, wordt de sneeuw verdeeld over de hele baan met PistenBully’s (grote voertuigen die de sneeuw verspreiden!) – net zoals op wintersport! De PistenBully’s zorgen er ook voor dat de sneeuw goed wordt aangedrukt, daardoor blijft het goed liggen en kun je er een hele dag van genieten! 

Vriezer

Hoe kan het dat de sneeuw in een indoor skihal niet smelt? Eigenlijk is een skihal een enorme vriezer. Met een soort enorme airco’s en leidingen in de vloer met koelvloeistof wordt ervoor gezorgd dat het in de hal altijd ongeveer -5 graden Celcius is. Op deze temperatuur blijft de sneeuw mooi en voelt het echt zoals op wintersport!

Bron: https://www.snowworld.com/nl