Hoe maak je een stunt?

Sport

Iedere stunt is anders. Een van de bekendste stunts is een stuntman die via een schans over een aantal auto’s heen springt, soms zelfs met een brandend jasje! Spannend zo’n stunt, maar hoe werkt het?

Trucjes

Om te beginnen wordt er voor gezorgd dat de stuntman brandwerende kleding aan heeft. Daaroverheen trekt de stuntman een jasje aan dat doordrenkt is met benzine, dit jasje wordt in brand gestoken. Er moet iemand klaarstaan met een branddeken om de stuntman te blussen. Bij het springen wordt een schans gebruikt. Er wordt uitgerekend hoe steil die schans moet zijn, om te bepalen hoe hoog en hoe ver de stuntman komt. Hier wordt een formule voor gebruikt. Als je die invult, kan je uitrekenen hoe steil de schans moet zijn om bijvoorbeeld 25 meter te springen.

Benzine

Er wordt ook een speciale motor gebruikt. Deze motor heeft een andere vering dan een gewone motor, de schokdempers zijn namelijk veel stugger. De benzinetank is ook op een speciale manier gemaakt. Er kan dan geen benzine lekken, want anders zou de boel in de fik kunnen vliegen.