Overslaan en naar de inhoud gaan
KRO-NCRV
Willem Wever homepage
Home
Video's
Onderwerpen
In de klas
Zoeken
NPO-Zapp (external link)
KRO-NCRV (external link)
NPO Zapp
Zoeken
EXTRA: Anoek vertelt wat meer over het opmaken van gerechten in kookboeken
Eten en drinken
Anoek vertelt wat meer over het opmaken van gerechten in kookboeken.
Waarom eten ze in Aziƫ met stokjes?
Hoe kun je tomaten kweken in de winter?
Waarom heet een hamburger, een hamburger?
Kun je alle smaken ijs maken?
Hoe kun je koken voor duizend mensen?
Waarom kunnen sommige mensen wel tegen pittig eten, en andere niet?
Kan je sushi maken van zeewier uit de Nederlandse zee?
Wat betekenen de sterren op de vleesverpakkingen in de supermarkt?
Waarom blijft erop bier wel schuim liggen maar op frisdrank niet?
Kun je je ontbijt overslaan?
waarom wordt een zuurstok een zuurstok genoemd terwijl hij eigenlijk zoet is ?
Hoe worden chips gemaakt?
Waarom is een citroen zuur?
Wat is het verschil tussen vla en pudding?
Wat is het verschil tussen vegetarisch en vegan?
Waarom spuit frisdrank?
Waarom wordt een appel bruin als je erin bijt?
Kun je ontploffen als je cola drinkt en daarna mentos doorslikt?
Hoe worden nachochips gemaakt?
Hoe weet je welke smaken lekker bij elkaar passen?
Waarom is melk wit?
Waarom smaakt kraanwater overal anders?
Hoe wordt alcoholvrij bier gemaakt?
Hoe worden sprinkles gemaakt?
Top tien smerigste gerechten van de wereld!
Waarom heb je altijd plaats voor een toetje?
Waarom eten we popcorn in de bioscoop?
Hoe wordt hagelslag gemaakt in de fabriek?
Waarom moet je boeren als je cola drinkt?
Hoe zijn chips ontdekt?
Wie heeft de taart uitgevonden?
Hoe worden waterijsjes gemaakt?
Hoe is pizza ontstaan?
Eet jij wel een gezond ontbijt?
De lekkerste recepten om te maken!
Waarom staat op alle producten een houdbaarheidsdatum terwijl het vaak nog langer goed is?
Wat ontbijten mensen in andere landen?
Wie heeft koffie ontdekt?
Hoe wordt mayonaise gemaakt?
Waarom popt popcorn?
Wat aten Nederlanders vroeger?
Waarom wordt een ei hard als je het kookt, maar pasta/noedels zacht?
Hoe wordt limonadesiroop gemaakt?
Waarom ziet eten er in een kookboek mooier uit dan wanneer je het zelf maakt?
EXTRA: Anoek vertelt wat meer over het opmaken van gerechten in kookboeken
Hoe komt een slavink aan zijn naam?
Wat betekent het als eten koosjer of halal is?
Waarom moet je huilen van uien snijden?
Waarom lust je niet alles?
Top 10 gekste ijssmaken
Hoe komt het dat eigeel geel is?
Alles over pizza's, patat en pannenkoeken
Wat betekent veganistisch?