Hoe wordt make-up gemaakt?

Hoe wordt make-up gemaakt?
make up uitgestald op een houten tafel

Vroeger

Make-up werd voor het eerst gebruikt in het oude Egypte. De vrouwen in het oude Egypte vonden het erg belangrijk er mooi uit te zien. Ze droegen daarom make-up. De make-up werd gemaakt van henna (rode kleurstof van een struik), gele oker (geel pigment), kopersulfaat (soort blauwe kristallen) en grafiet (zwarte koolstof). Allemaal natuurlijk producten. Deze producten werden vaak vermengd met water en/of olie. Zo ontstond er een soort crème dat goed aan te brengen was. Daarna werd make-up steeds op een andere manier gebruikt.

Wit

In de 18e eeuw was het hip om veel wit poeder en rouge te gebruiken. En in Japan droegen geisha’s rode lippenstift van gemalen bloemblaadjes. In de 19e eeuw werd make-up gezien als iets onbeleefds. Maar vanaf de tweede helft van de 19e eeuw werd make-up weer heel populair.

Nu

Tegenwoordig wordt er voor het ontwikkelen van make-up allerlei grondstoffen gebruikt. Zowel natuurlijke als chemische grondstoffen. Make-up wordt gewoon in fabrieken gemaakt. Een lippenstift bestaat vaak uit een kleurstof en oliën. En rouge wordt gemaakt van talkpoeder waar een kleurstofje aan toegevoegd is.

Rate this article

  • love 24% love
  • lol 28% lol
  • omg 24% omg
  • pff 24% pff
site-footer-logo