Naar vraag & antwoord

Hoe werkt een smartboard? Wetenschap & Techniek

Bekijk antwoord
Hoe werkt een smartboard?

Yanna Vanderspek stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Interactief
Een smartboard is een interactief schoolbord. Daarmee bedoelen ze dat je er niet alleen maar naar kunt kijken, maar ook dingen op kunt doen. Je kunt er bijvoorbeeld op internetten, dingen op aanklikken, of zelfs een spelletje op spelen. Eigenlijk kun je er alles mee, wat je ook op een computer kunt.

Wat heb je nodig...
Om een smartboard te kunnen gebruiken, heb je drie dingen nodig: natuurlijk het smartboard zelf. Dat lijkt op een diascherm. Ook een beamer is nodig en als laatste een computer. De beamer en het smartboard moeten allebei op de computer aangesloten worden.

Kabeltje
Je start op de computer het programma waarmee je wilt werken. Via een kabeltje stuurt de computer het beeld van het computerscherm naar de beamer. De beamer projecteert het op het smartboard. Hierdoor zie je wat je op het computerscherm ziet, ook op het board. Het board staat ook door een kabeltje in verbinding met de computer. Zo kun je het smartboard gebruiken alsof het de computer zelf is. Alles op het scherm kun je aanklikken met je vinger, zoals je bij een computer alles met je muis aanklikt.

Scholen
Het smartboard wordt op steeds meer scholen gebruikt, in plaats van het gewone, ouderwetse schoolbord. Het is toch ook veel leuker om naar een filmpje te kijken dan naar wat je juf of meester op het bord schrijft? Weg met de krijtjes dus!

Yanna Vanderspek stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!