Alles over films en stunts

Alles over films en stunts

Hoe kun je vliegen in een film? Met deze vraag ging Edson samen met Zoë op pad. Zoë denkt dat het met een green screen gebeurt. Op zo'n groen scherm kunnen ze in de montage allerlei achtergronden monteren, bijvoorbeeld een lucht. Hierdoor lijkt het dan alsof je vliegt. Geen slecht idee, vindt Marco. Hij werkt bij een bekend stuntteam dat stunts in films maakt. Maar dat vliegen in films gebeurt toch vaak anders. Marco laat aan Edson en Zoë zien hoe ze actrice Liz laten vliegen in een nieuwe film. 

Een harnas aan kabels

Actrice Liz hangt aan kabels in een speciaal harnas en wordt door het 'rigging team' de lucht in getrokken via de kabels. Een rigging team is een club van sterke mensen die ervoor zorgt dat de acteur of actrice goed vast zit in de kabels. Zij trekken daarna aan de kabels, waardoor de acteur of actrice de lucht in gaat. Hierdoor lijkt het alsof de persoon aan de kabels gewichtloos is.

Montage

Tijdens de montage van een film worden alle scènes aan elkaar geplakt en wordt de film zoals je deze in de bioscoop of bij je thuis ziet. Dat wordt gedaan door een 'editor'. De editor poetst dan ook het harnas en de kabels weg die misschien nog ergens verstopt zitten in de delen waarin je iemand ziet vliegen.

Achter de schermen

Hoe maken ze een neparm voor de film?
Niets is wat het lijkt in een film. Maar hoe doen ze dat toch? Bekijk hier hoe ze een neparm voor in de film maken.

Filmpjes over filmpjes!

Hoe wordt een stem voor een animatiefilm ingesproken?
Arjen Lubach laat zien hoe hij een animatiefilm inspreekt. Willem Wever kijkt mee!

Rate this article

  • love 10% love
  • lol 30% lol
  • omg 40% omg
  • pff 20% pff
site-footer-logo