Wat doet een verpleegkundige op de kraamafdeling?

Wat doet een verpleegkundige op de kraamafdeling?

Een verpleeg(st)er op de kraamafdeling is iemand die pasgeboren baby’s verzorgd. De verpleging is er speciaal voor opgeleid om te zorgen voor de kleintjes.

Dag & Nacht

Op de kraamafdeling met pasgeboren kindjes staan dag en nacht verplegers en dokters klaar om voor de kindjes te zorgen. Dit doen ze in dag- en nachtploegen. Bij de wisseling van de ploegen wordt alle informatie over de kindjes doorgegeven. Op die manier is iedereen op de hoogte over wat er speelt.

Controle

De verpleging komt regelmatig kijken bij de kleintjes. Aan de hand van een checklist wordt er gekeken of alles in orde is. De meeste kindjes liggen in een couveuse. Dit is een soort kas, waarin de kindjes warm blijven. Het kost heel veel energie om jezelf warm te houden. Bij te vroeg geboren kindjes kost dit heel veel energie, die ze dan niet kunnen gebruiken om te groeien.

Meer weten…

Tamar uit Voorthuizen is gek op baby’s en wil later op de afdeling neonatologie werken. Ewout neemt haar mee naar het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein waar ze mag helpen de pasgeboren baby’s te verzorgen.

Weet jij ook...

Hoe een ziekenhuis de patiënten evacueert als er brand uitbreekt?
Wat het verschil is tussen een dierenziekenhuis en een mensenziekenhuis?

Rate this article

  • love 24% love
  • lol 24% lol
  • omg 18% omg
  • pff 33% pff
Je hebt gestemd op 'pff'.
site-footer-logo