Moeten mannen/jongens op tv make-up op?

Moeten mannen/jongens op tv make-up op?
Make-up

Op tv dragen mannen make-up, omdat de lichten in de televisie-studio heel erg fel zijn. Daardoor zien mensen er op televisie heel bleek uit en ook de kleuren veranderen. Alles wat in de huid rood is (zoals pukkeltjes, adertjes en vlekjes) wordt nog roder. Mannen krijgen dan camouflage op om dit weg te werken.

Ook glimt de huid door de sterke lampen in de studio. Op televisie zie je daardoor witte vlekken op beeld. Om dat te voorkomen krijgen mannen dan ook poeder op, met daar overheen een dun laagje foundation zodat de poeder goed blijft zitten. Maar omdat er nu een soort 'laagje' over de huid heen zit, verdwijnt de structuur uit het gezicht. Om iemand dan weer uitstraling te geven wordt er ook nog een donkere poeder aangebracht op de wangen en de zijkant van het voorhoofd.

Tot slot worden ook de wenkbrauwen geborsteld en krijgen mannen zelfs een klein beetje mascara op! Ondanks dat het allemaal make-up is, zie je dat bijna niet op televisie. Dit komt doordat het allemaal heel licht wordt opgebracht.

Rate this article

  • love 18% love
  • lol 39% lol
  • omg 18% omg
  • pff 25% pff
site-footer-logo