Naar vraag & antwoord

Bestaat het monster van Lochnes? Geschiedenis

Bekijk antwoord
Bestaat het monster van Lochnes?
Bestaat het monster van Lochnes?

Noah Dejong stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Het Monster van Loch Ness (ook wel Nessie genoemd) is een dier dat volgens een legende zou leven in Loch Ness, een groot, diep meer in Schotland.

Er bestaan veel vage, onduidelijke foto’s van Nessie, maar zijn bestaan is nooit duidelijk aangetoond. Er is veel onderzoek gedaan naar Nessie. Bijvoorbeeld in 2000, toen zijn er twaalf wetenschappers op expeditie gegaan. Met sonarapparatuur hebben ze het hele meer afgezocht, op een gegeven moment zijn ze een object van z’on vijf meter lang tegen gekomen. Om te controleren wat het precies was gingen ze in het water kijken, maar toen was het object weg. Het zou dus Nessie kunnen zijn geweest, maar het zou net zo goed een ander zeebeest kunnen zijn.

Of Nessie echt bestaat zal waarschijnlijk nooit bewezen worden. Wel is bekend waar het idee achter het monster van Loch Ness vandaan komt, namelijk van de legende over het Ness-monster en Sint-Columba. Het mensenetende Ness-monster leefde vroeger in de rivier de Ness, maar werd verjaagd door Sint-Columba. Nessie had een man aangevallen, waarop de aanwezige Sint-Columba een kruis ophief en in de naam van God sprak: “Tot hier en niet verder! Raak de man niet aan! Ga onmiddellijk weg!” Het monster trok zich terug in de diepten van Loch Ness.

Noah Dejong stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Challenges