Waarom lusten veel kinderen geen spruitjes?

Eten en drinken
spruitjes

Bitter

Een spruitje is van nature een beetje bitter. Dit is een smaak waar volwassenen minder moeite mee hebben dan veel kinderen. Als baby ben je geprogrammeerd om de zoetige smaak van moedermelk lekker te vinden, daarna moet je langzaam wennen aan allemaal nieuwe smaken.

Hoe meer je lust..

Hoe meer verschillende smaakjes je lust, hoe meer verschillende dingen je kan eten. Dat is gemakkelijk én gezond. Bitter blijkt het lastigst om aan te wennen. Er zijn wetenschappers die denken dat dit komt omdat kinderen bij bitter aan gif denken, maar dit is helemaal niet zeker.

Supergezond

Spruitjes zijn zeker niet giftig, maar juist supergezond vanwege de vitamines en allerlei andere gezonde stofjes. Daarom proberen vaders, moeders en spruitjestelers kinderen toch aan de spruitjes te krijgen.

Kabouterkooltjes

Het helpt natuurlijk als je ouders ze zelf lekker vinden en als de spruitjes goed klaargemaakt worden. Als je ze te lang kookt, zijn ze ook echt niet lekker. Uit onderzoek blijkt namelijk ook dat je door vaak proberen dingen wél lekker gaat vinden.