Hoe wordt een smint gemaakt? (Snoepje van pepermunt in een blauw doosje).

Hoe wordt een smint gemaakt? (Snoepje van pepermunt in een blauw doosje).

Smints zijn suikervrije, kleine pepermuntjes die xylitol bevatten. Xylitol wordt gebruikt als vervanger voor suiker. Het is een natuurlijke zoetstof die voorkomt in de vezels van vele soorten groente en fruit. Het heeft een zoete smaak zonder bijsmaak. Naast xylitol zit er ook nog geharde plantaardige olie, aroma’s en aspartaam in.

Pepermunt wordt gemaakt van het pepermuntplantje, de mentha peperita. Uit de gedroogde plant wordt de pepermuntolie gehaald. Dit gebeurt door de planten fijn te stampen en er hete stoom overheen te blazen. De stoom wordt water en de olie komt vrij. Aan deze olie worden bovengenoemde stoffen toegevoegd. Alleen dan bij smint dus xylitol in plaats van suiker.

Tot slot wordt er nog gelatine toegevoegd. Gelatine is een bindmiddel , dat gemaakt is uit runderbeenderen. Om het nog beter te laten binden wordt arabische gom toegevoegd. Arabische gom is afkomstig van de acaciaboom. Door al deze toevoegingen valt het pepermuntje niet uit elkaar.

Het pepermuntdeeg wordt vervolgens uitgerold op een lopende band, vervolgens worden er door de machine ‘smintvormpjes’ (soort driehoekjes) uitgestoken. Vervolgens gaan de zachte smintjes naar een droogkamer waar ze hard worden. Als ze helemaal gehard zijn, gaan ze naar de machines die de smintjes in een doosje stoppen. En dan zijn ze gereed om naar de winkels vervoerd te worden.
 

Rate this article

  • love 31% love
  • lol 6% lol
  • omg 25% omg
  • pff 38% pff
Je hebt gestemd op 'omg'.
site-footer-logo