Naar vraag & antwoord

Hoe worden chocolade vlokken voor op brood gemaakt? Eten en drinken

Bekijk antwoord
Hoe worden chocolade vlokken voor op brood gemaakt?

Maartjeensiem Beerepoot stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Vlokken worden gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter, suiker en vanillepoeder. Dit wordt allemaal warm met elkaar vermengd zodat er een mooi smeuïg deeg ontstaat. Het deeg wordt door een wals platgeperst waardoor je een hele dunne laag chocoladedeeg krijgt. Door het deeg op een speciale manier te snijden komen de vlokken in een krul op de koelband. De band loopt door verschillende koeltunnels zodat de vlokken goed kunnen afkoelen. Als de vlokken voldoende afgekoeld zijn worden ze naar de inpakafdeling getransporteerd.

Chocoladevlokken Melk worden volgens hetzelfde productieproces gemaakt, alleen wordt er extra melkpoeder toegevoegd voor de smaak.

Maartjeensiem Beerepoot stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!