Hoe komen ze in dierentuinen aan voeding voor dieren die insecten eten?

Dieren en planten

Reptielen
In een dierentuin zoals DierenPark Amersfoort leven behoorlijk wat dieren die insecten eten. Dat zijn de reptielen (baardagamen, doornstaartagamen en blauwtongskinken), de spinachtigen (Braziliaanse vogelspin, Keizerschorpioen en Chileense vogelspin), de apen (goudkopleeuwaapjes, doeroecoeli’s), halfapen (Senegal galago’s kleine plompe lori’s en grijze muismaki’s), de insecteneters (egeltenreks) en vogels (koereigers, kaalkopibissen, rode ibissen en kwakken).

Geen gras en fruit
Deze dieren leven nu eenmaal van insecten en kun je niet voeren met gras en fruit. De insecten die deze dieren eten zijn: steppekrekels, treksprinkhanen, moriowormen, meelwormen, dola’s (rozenkeverlarven), wasmaden, Indische wandelende takken en Madagascar sissende kakkerlakken. Deze insecten zijn niet zomaar te vinden in Nederland. Vandaar dat de dierentuin de insecten koopt bij een commerciële insectenkweker.

Veel insecten
Het DierenPark Amersfoort haalt ze bij de firma Starfood. DierenPark Amersfoort kweekt zelf Indische wandelende takken, Madagaskar sissende kakkerlakken en treksprinkhanen. Per week gaan er aadig wat insecten doorheen. Er worden bijvoorbeeld al 6-8 kg meelwormen opgegeten. Bron: www.dierenparkamersfoort.nl