Wat gebeurt er met mijn brief?

Wat gebeurt er met mijn brief?

Als je een brief hebt geschreven gooi je hem uiteraard in zo’n grote brievenbus. Een brievenbus heeft meestal twee gleuven. Eentje voor postcodes in de buurt en eentje voor “overige postcodes”. In Nederland staan bijna 19.000 oranje brievenbussen, deze brievenbussen worden meerde keren per dag geleegd en alle post gaat dan naar het sorteercentrum in de buurt.

In het sorteercentrum gaan hele grote machines die wel 30.000 brieven per uur kunnen verwerken de post verdelen. De eerste machine verdeelt de post in kleine en grote enveloppen en zet een stempel op de postzegels. In de tweede machine zit een camera, die foto's van de postcode en het adres maakt. Zo weet de machine dan waar de brief naartoe moet en zet er een streepjescode op. Het sorteren is dan klaar en de gesorteerde post gaat naar een bestelkantoor in de stad waarin de post bezorgd moet worden.

In het bestelkantoor komt ’s morgens vroeg de postbode en sorteert met een andere machine nog een keer de post op straat en huisnummer. Als dit klaar is kan de postbode de post in zijn tas stoppen en langs alle huizen gaan om de post te bezorgen.

Rate this article

  • love 31% love
  • lol 26% lol
  • omg 21% omg
  • pff 23% pff
site-footer-logo