Wat doet een illusionist?

Wat doet een illusionist?

Konijnen uit hoeden toveren, mensen in twee├źn zagen, kaarten uit het niets tevoorschijn toveren. Het zit allemaal in de trukendoos van een illusionist. Wat doet een illusionist eigenlijk nog meer?

Goochelaar vs. Illusionist

In de basis doen een illusionist en een goochelaar hetzelfde. Ze laten je iets zien wat eigenlijk niet kan. Toch zit er wel verschil tussen de twee. Een goochelaar richt zich vooral op trucjes. Een illusionist richt zich ook om de gehele show die daaromheen zit. Denk hierbij aan muziek, kleding, rook en licht.

Geschiedenis

Hoe goochelen als podiumkunst precies is ontstaan is niet duidelijk. De meest gebruikte theorie is dat sjamanen (soort priester), illusies gebruikte om de mach binnen hun stammen te vergroten. Diezelfde trucjes worden nu nog steeds door sommige mensen gebruikt. Die mensen zeggen dan helderziend te zijn terwijl ze eigenlijk gewoon een goocheltruc uitvoeren.

Goochelkunst

In Nederland zijn er verschillende goochelverenigingen. Hier kunnen leden trucs uitwisselen of op elkaar oefenen. Sommige goochelaars verzinnen hun eigen trucs, maar je kan goocheltrucjes ook kopen in speciale goochelwinkels.

Meer weten...

Jetske en Adam lopen een dag mee met Hans Klok. Ze komen van alles te weten... Wil je weten wat? Bekijk dan het filmpje!

Rate this article

  • love 20% love
  • lol 20% lol
  • omg 20% omg
  • pff 40% pff
site-footer-logo