Hoe wordt een verassingsei gemaakt?

Hoe wordt een verassingsei gemaakt?
Het surprise-ei is een hol chocolade-ei waarin een speeltje zit. Hoe het speeltje in het ei komt is vrij simpel: er is een mal (soort kunststof vorm) waarin de chocolade wordt gegoten. De chocolade wordt hard en zo zijn er twee helften.

Het surprise-ei is een hol chocolade-ei waarin een speeltje zit. Hoe het speeltje in het ei komt is vrij simpel: er is een mal (soort kunststof vorm) waarin de chocolade wordt gegoten. De chocolade wordt hard en zo zijn er twee helften. Het speeltje gaat erin en de helften worden aan elkaar gemaakt.

Bekijk ook: Hoe maak je een chocoladekunstwerk?

Test test!
Hoe het speeltje wordt gemaakt is ingewikkelder en ook wel heel bijzonder. Het zijn (anonieme) topontwerpers die een ontwerp voor het speeltje maken. Het speeltje wordt gemaakt in een Chinese fabriek en dan nog uitvoerig getest door onder andere psychologen, marketingmanagers en moeders met kinderen.

Het ontwikkelen van het speeltje in het ei is een uitgebreid proces. Per jaar worden er 140 nieuwe figuurtjes ontwikkeld, na een proces van 3 jaar! Het eerste surprise-ei kwam in 1974 op de markt.

Volwassen speeltjes
Het surprise-ei is bedacht door Michel Ferrero, zoon van een chocolademaker. Hij wilde iets unieks maken voor kinderen. Hij liet zich inspireren door een oud Italiaans gebruik: een cadeau verstoppen in een chocolade-ei met Kerst of Pasen.

Wist je dat veel volwassenen de speeltjes in de surprise-eieren sparen? Er is een heuse verzamelmarkt van deze Surprisespeeltjes.

Weet je ook dat...

Witte chococolade eigenlijk helemaal geen chocoalde genoemd mag worden?

Een chocoladebad gezond is!

Rate this article

  • love 35% love
  • lol 27% lol
  • omg 25% omg
  • pff 13% pff
site-footer-logo