Hoe is McDonald’s ontstaan?
Hoe is McDonald’s ontstaan?

Femke Hesemans stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Twee broers

In 1955 werd in Amerika het eerste McDonald’s restaurant ter wereld geopend door twee broers. De achternaam van deze broers was McDonald! Daar komt de naam McDonald’s dus vandaan.

Goede doelen

In 1971 werd in Nederland het eerste McDonald’s restaurant geopend. Nu zijn er in heel Nederland 245 restaurants. McDonald’s steunt ook goede doelen. Bijvoorbeeld het Ronald McDonalds kinderfonds (je kent hem wel, die rood met gele clown!). Het kinderfonds steunt gezinnen met een kind dat ziek is. Het kinderfonds heeft Ronald McDonald huizen laten bouwen. Die huizen staan dichtbij ziekenhuizen en andere plekken waar mensen naartoe kunnen als ze ziek zijn.

Logeren

De familie van de zieke kan blijven logeren in zo’n McDonald huis, zo zijn ze altijd bij het patientje in de buurt. Verder zorgt het kinderfonds voor sport, spel en vakanties voor zieke kinderen. McDonald’s is ook sponsor. Bijvoorbeeld van het Europees en Wereld Kampioenschap voetbal en van de Olympische spelen.

Sport

Ook steunt McDonald’s de Nationale Sportweek. Dat is een week waarin je heel veel verschillende sporten kunt uitproberen. Sporten is belangrijk en ook nog leuk om te doen ook. En als je voldoende beweegt en gezond eet is het niet erg om af en toe wat te snacken!

Femke Hesemans stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Stel hem hier!

Challenges